gastro postao
Ideja za subotnji ili nedjeljni ručak od kojeg će vam mirisati cijela kuća. A i susjedima...
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 610
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 1 kom mrkva, crvena
- 2 režanj češnjak
- paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom luk ,crveni
- 80 ml ulje suncokretovo
- sol
- ružmarin
- 500 g teleća rebra
Priprema
- Meso operite, posušite, natrljajte solju i stavite u lim za pečenje. U lončiću zagrijte ulje pa prelijte po mesu. Pospite ružmarinom, prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći na 250°C 15-ak min pa smanjite na 180°C.
- U međuvremenu očistite i narežite (ako su veći) krumpire i drugo povrće. Kad je meso napola pečeno, nakratko ga izvadite. U lim stavite krumpire s povrćem. Malo posolite i polijte uljem.
- Vratite meso na krumpire, dodajte šalicu vruće vode i ponovno prekrijte folijom. Pecite oko sat vremena, pola sata na donjoj rešetki, a onda dignite na srednju.
- Izvadite, pričekajte deset minuta da se opusti i poslužite najdražima. Dobar tek!
Izvor Skuhatćute