Pečeni krumpir

Krumpir iz pećnice uvijek je pravi pogodak, pogotovo kad mu dodate jaja, luk i kajmak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 426

Potrebno vam je

  • 1000 g krumpir, zreli
  • 6 kom jaje kokošje
  • 200 g luk ,crveni
  • sol
  • papar
  • 1 mala žlica slatka paprika
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 150 g kajmak

Priprema

  1. Krumpir skuhajte, ogulite i narežite na kriške. Tvrdo kuhana jaja također izrežite na kriške, a luk na listiće i lagano popržite na ulju.
  2. Polovinu krumpira složite u namazanu posudu, zatim rasporedite jaja izrezana na kriške, preprženi luk, posolite, popaprite i pospite paprikom.
  3. Kajmak i vrhnje(milerama) izmiješajte i polovinom količine prelijte složene namirnice. Na kraju sve prekrijte ostatkom krumpira, posolite i zalijte drugom polovinom mješavine kajmaka i vrhnja.
  4. Sve zapecite u pećnici oko 20 minuta i poslužite vruće.
Posjeti Gastro.hr