gastro postao
Krumpir iz pećnice uvijek je pravi pogodak, pogotovo kad mu dodate jaja, luk i kajmak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 426
Potrebno vam je
- 1000 g krumpir, zreli
- 6 kom jaje kokošje
- 200 g luk ,crveni
- sol
- papar
- 1 mala žlica slatka paprika
- 1 dl ulje suncokretovo
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 150 g kajmak
Priprema
- Krumpir skuhajte, ogulite i narežite na kriške. Tvrdo kuhana jaja također izrežite na kriške, a luk na listiće i lagano popržite na ulju.
- Polovinu krumpira složite u namazanu posudu, zatim rasporedite jaja izrezana na kriške, preprženi luk, posolite, popaprite i pospite paprikom.
- Kajmak i vrhnje(milerama) izmiješajte i polovinom količine prelijte složene namirnice. Na kraju sve prekrijte ostatkom krumpira, posolite i zalijte drugom polovinom mješavine kajmaka i vrhnja.
- Sve zapecite u pećnici oko 20 minuta i poslužite vruće.