Pečeni krumpir kao iz restorana brze hrane

Getty Images
Ako želiš grickati krumpir koji nalikuje onom u restoranima brze hrane, slijedi nekoliko jednostavnih koraka...
Vidi originalni članak

Najbitnije je da odabereš veliki, neoštećeni krumpir s puno škroba. Često se koristi russet, vrsta koja se poslužuje u McDonald'su, no kod nas ga je nešto teže pronaći. Također je bitno da ga pečeš na temperaturi od 200 stupnjeva i pričekaš da poprimi lijepu smeđu boju.

Iako možeš dodati različite začine, poput ružmarina i čilija, bit će odličan i ako ga samo posoliš i pospeš s malo češnjaka u prahu. 

 

može li bolje? Mirisno i hrskavo:  Zapečeni krumpir sa sirom

 

Sastojci:

  • 1 kg velikih krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 – 2 žličice soli
  • ½ žličice češnjaka u prahu

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Velike krumpire dobro očisti, nareži na pola po dužini pa svaku polovicu na tri dugačka dijela. 
  3. Prelij krumpir uljem, začini i stavite na lim prekriven papirom za pečenje.
  4. Peci krumpir 15 minuta, preokreni ga i peci još 15–20. Trebao bi biti smeđ izvana i mekan iznutra.

 

Morate probati Fenomenalan zapečeni krumpir s gljivama i slaninom

 

Posluži uz ketchup, umak od vrhnja ili BBQ umak. 

 

Posjeti Gastro.hr