Pečeni mladi krumpir s aromatičnim preljevom

Getty Images
Kao prilog poslužite hrskavi mladi krumpir preliven aromatičnom mješavinom bosiljka, peršina, češnjaka i maslinovog ulja...
Vidi originalni članak

Pečeni krumpir izvanredan je prilog jer ga baš uvijek možete napraviti na potpuno drugačiji način. Mala promjena temperature, prelijevanje maslacem tijekom pečenja ili nova začinska mješavina u potpunosti će promijeniti okus i dojam.

Ovog puta vam prenosimo jedan odličan recept za pečeni mladi krumpir, koji se naknadno preljeva mješavinom maslinovog ulja, češnjaka, bosiljka i peršina. Toliko je ukusan da će zasjeniti sve ostalo na tanjuru i svi će gosti tražiti repete.

 

nemoguće slasno Najbolji trik za savršeno hrskavi krumpir

 

Sastojci:

  • 1 kg mladog krumpira
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • 3 režnja češnjaka
  • Šaka svježeg peršina
  • Šaka svježeg bosiljka
  • 80 ml maslinovog ulja

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lim za pečenje premažite uljem ili maslacem.
  2. Izaberite male mlade krumpire, operite ih, prepolovite i rasporedite po limu. Posolite ih i popaprite.
  3. Pecite ih 40-ak minuta, sve dok ne postanu hrskavi, i obavezno ih okrenite jednom tijekom pečenja.
  4. U sjeckalicu ubacite češnjak, bosiljak i peršin pa ih sitno nasjeckajte. Dodajte maslinovo ulje, posolite i popaprite.
  5. Vrući krumpir prelijte s pripremljenom začinskom mješavinom. 

 

prilog po našoj mjeri Hasselback krumpir savršeno pristaje uz meso s grilla

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr