Recepti 14. travnja 2019.

Imamo trik za savršeno hrskavi krumpir - ovaj recept obavezno spremite!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krumpir je jedna od onih namirnica koje obožavamo, s kojom eksperimentiramo i kojoj se uvijek vraćamo. Nekad nam uspije, nekad ne, a onda smo pronašli recept pomoću kojeg krumpir iz pećnice baš uvijek izlazi savršeno hrskav...

Iako će vam priprema super hrskavog krumpira na ovaj način oduzeti nešto više vremena nego što vam oduzima klasično pečenje u pećnici, vjerujte, ovakvom ćete se načinu poželjeti vratiti kada jednom okusite super hrskave zalogaje čiste sreće.

Zaboravite na previše začina i komplicirano sjeckanje, pripremite vodu i zagrijte pećnicu, pa se bacite na pripremu.

 

Možda vas zanima... Pečeni krumpir na novi način - razbijanje nikad nije bilo slasnije Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Pripremite željenu količinu krumpira, dovoljno soli maslinovo i suncokretovo ulje, žlicu brašna, nekoliko režnjeva češnjaka i začinsko bilje po želji. S krumpirom se posebno dobro slažu timijan i ružmarin.

Sve što vam preostaje jest zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, pa na štednjaku zagrijati vodu. Pustite da voda zagrije, posolite ju i u njoj kuhajte krumpir u kori. Neka se kuha desetak minuta, tek da omekša. 

Vodu u kojoj se kuhao krumpir izbacite iz lonca, pa dodajte malo brašna i protresite krumpir laganim pokretima kako bi se brašno uhvatilo za krumpir. Za to vrijeme, u posudu za pečenje ubacite obje vrste ulja, pa posudu s uljem ubacite u pećnicu na 10 minuta pustite da se zagrije.

Izvadite posudu za pečenje, dodajte krumpir i vratite u pećnicu. Pecite oko 30 minuta, a nakon 15 minuta krumpir okrenite. Nekoliko minuta prije samog kraja pečenja, krumpiru dodajte češnjak i začinsko bilje.

Kada krumpir poprimi zlatnu koricu, izvadite ga iz pećnice i poslužite uz omiljeni umak, mesno ili riblje jelo ili pak osvježavajuću sezonsku salatu.

 

krumpir Možda vas zanima... Uljepšajte dan pečenim krumpirom s brokulom i sirom Recepti

 

Dobar tek!
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.