Iako će vam priprema super hrskavog krumpira na ovaj način oduzeti nešto više vremena nego što vam oduzima klasično pečenje u pećnici, vjerujte, ovakvom ćete se načinu poželjeti vratiti kada jednom okusite super hrskave zalogaje čiste sreće.
Zaboravite na previše začina i komplicirano sjeckanje, pripremite vodu i zagrijte pećnicu, pa se bacite na pripremu.
Pripremite željenu količinu krumpira, dovoljno soli maslinovo i suncokretovo ulje, žlicu brašna, nekoliko režnjeva češnjaka i začinsko bilje po želji. S krumpirom se posebno dobro slažu timijan i ružmarin.
Sve što vam preostaje jest zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva, pa na štednjaku zagrijati vodu. Pustite da voda zagrije, posolite ju i u njoj kuhajte krumpir u kori. Neka se kuha desetak minuta, tek da omekša.
Vodu u kojoj se kuhao krumpir izbacite iz lonca, pa dodajte malo brašna i protresite krumpir laganim pokretima kako bi se brašno uhvatilo za krumpir. Za to vrijeme, u posudu za pečenje ubacite obje vrste ulja, pa posudu s uljem ubacite u pećnicu na 10 minuta pustite da se zagrije.
Izvadite posudu za pečenje, dodajte krumpir i vratite u pećnicu. Pecite oko 30 minuta, a nakon 15 minuta krumpir okrenite. Nekoliko minuta prije samog kraja pečenja, krumpiru dodajte češnjak i začinsko bilje.
Kada krumpir poprimi zlatnu koricu, izvadite ga iz pećnice i poslužite uz omiljeni umak, mesno ili riblje jelo ili pak osvježavajuću sezonsku salatu.
Dobar tek!