Pečeno pile

Uz mrvicu začina ispecite pile savršenog okusa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1456

Nadjev

  • krušne mrvice
  • svježi timijan
  • jaje kokošje
  • lovorov list
  • peršin, list
  • maslac, slani

Ostalo

  • 1500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 3 kom luk ,crveni
  • 50 g maslac, slani
  • 300 ml vino bijelo
  • 0.50 žlica sol
  • 1 mala žlica zeleni papar
  • 1 mala žlica svježi timijan
  • 600 ml povrtni temeljac

Priprema

  1. Podignuti kožu koja pokriva vrat pileta, gurnuti 250 grama nadjeva pod kožu.
  2. Namazati pile maslacem. 30 minuta prije nego je kraj pečenja posipati pile (krupnom soli, paprom, timijanom).
  3. Pile se peče 1:30 minuta položeno u posudi za pečenje na luku koji je izrazan na široke ploške. Pile zaliti sa vinom i temeljcem. Uz pile servirati rostirani krumpir, koktel kobasice omotane sa slaninom.

Uz mrvicu začina ispecite pile savršenog okusa

Izvor Đurđica Protić

Posjeti Gastro.hr