gastro postao
Uz mrvicu začina ispecite pile savršenog okusa
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1456
Nadjev
- krušne mrvice
- svježi timijan
- jaje kokošje
- lovorov list
- peršin, list
- maslac, slani
Ostalo
- 1500 g pile (cijelo, prosjek )
- 3 kom luk ,crveni
- 50 g maslac, slani
- 300 ml vino bijelo
- 0.50 žlica sol
- 1 mala žlica zeleni papar
- 1 mala žlica svježi timijan
- 600 ml povrtni temeljac
Priprema
- Podignuti kožu koja pokriva vrat pileta, gurnuti 250 grama nadjeva pod kožu.
- Namazati pile maslacem. 30 minuta prije nego je kraj pečenja posipati pile (krupnom soli, paprom, timijanom).
- Pile se peče 1:30 minuta položeno u posudi za pečenje na luku koji je izrazan na široke ploške. Pile zaliti sa vinom i temeljcem. Uz pile servirati rostirani krumpir, koktel kobasice omotane sa slaninom.
Uz mrvicu začina ispecite pile savršenog okusa
Izvor Đurđica Protić