Penne s piletinom i chorizo kobasicom

Thinkstock
Chorizo kobasica daje interesantan ukus ovom jelu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 643

Potrebno vam je

  • 3 kom kobasica chorizo
  • 400 g penne rigate (pera)
  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 72 g sušena rajčica
  • 60 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 120 ml vrhnje za kuhanje
  • 120 g parmezan
  • 5 žlica pesto genovese
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 prstohvat čili u prahu
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. Na zagrijanom maslinovom ulju u tavi sa debelim dnom pirjajte sitno nasjeckani luk oko 15 minuta, dok omekša ali još ne posmeđi.
  2. Dodajte češnjak, sol, papar, čili, rajčice i kobasice narezane na kolutiće te nastavite kuhati još 10 minuta.
  3. Zalijte vinom, ubacite pečenu piletinu narezanu na kockice i dodajte vrhnje pa zagrijte do vrenja.
  4. Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, procijedite i sačuvajte pola šalice vode od kuhanja tjestenine.
  5. Prije serviranja dodajte tjesteninu i vodu od kuhanja smjesi u tavi.
  6. Posipite parmezanom i peršinom te promiješajte.
  7. Servirajte, a na svaki tanjur dodajte po žlicu pesto umaka i još malo parmezana.
Posjeti Gastro.hr