Pesto tjestenina s lososom

Talijanski specijalitet koji zrači sofisticiranom jednostavnošću
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 841

Potrebno vam je

  • 120 g tjestenina s jajima
  • 1 žlica ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 3 žlica list bosiljka
  • 1 filet losos
  • 1 žlica pesto genovese

Priprema

  1. Losos ispeći na grill tavi ili pripremiti na pari.
  2. Tjesteninu skuhati prema uputama na pakiranju.
  3. U većoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa umiješati pastu od rajčice i pesto umak.
  4. Pečeni filet lososa nadrobiti na manje komade, a kožu odstraniti te dodati u tavu i promiješati da se sjedini s umacima.
  5. Na kraju umiješati kuhanu tjesteninu i zagrijavati na slabom plamenu miješajući još nekoliko minuta.

Talijanski specijalitet koji zrači sofisticiranom jednostavnošću

Posjeti Gastro.hr