Pijani pečeni krumpiri – tvoj novi najdraži prilog

Shutterstock
S hrskavim krumpirom ne možeš pogriješiti, posebice kada se peče u bijelom vinu!
Vidi originalni članak

Veliki smo obožavatelji pečenog krumpira pa stalno pretražujemo internet u potrazi za novih receptima. Nedavno smo naletjeli na ovu brzu, jednostavnu verziju s bijelim vinom i timijanom, koju se definitivno isplati isprobati.

Za pripremu i pečenje trebat će ti samo pola sata, a količina je dovoljna za četiri serviranja. 

 

divota Za prste polizati: Zapečeni krumpir sa sirom

 

Sastojci:

  • 750 g krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml suhog bijelog vina
  • 5 grančica timijana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir nareži na ploške uz pomoć mandoline. Prebaci ga u posudu, prelij maslinovim uljem, posoli, popapri i promiješaj.
  3. Krumpir poslaži u dublji, nauljeni lim za pečenje. Prelij vinom i rasporedi grančice timijana.
  4. Peci 15-20 minuta. Kad vino ispari, krumpir će vrlo brzo postati hrskav pa pripazi da ne zagori.

 

brzo i jednostavno Najhrskaviji kroketi od krumpira i parmezana

 

Posluži odmah!

Posjeti Gastro.hr