gastro postao
S hrskavim krumpirom ne možeš pogriješiti, posebice kada se peče u bijelom vinu!
Veliki smo obožavatelji pečenog krumpira pa stalno pretražujemo internet u potrazi za novih receptima. Nedavno smo naletjeli na ovu brzu, jednostavnu verziju s bijelim vinom i timijanom, koju se definitivno isplati isprobati.
Za pripremu i pečenje trebat će ti samo pola sata, a količina je dovoljna za četiri serviranja.
Sastojci:
- 750 g krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 200 ml suhog bijelog vina
- 5 grančica timijana
- Sol, papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Krumpir nareži na ploške uz pomoć mandoline. Prebaci ga u posudu, prelij maslinovim uljem, posoli, popapri i promiješaj.
- Krumpir poslaži u dublji, nauljeni lim za pečenje. Prelij vinom i rasporedi grančice timijana.
- Peci 15-20 minuta. Kad vino ispari, krumpir će vrlo brzo postati hrskav pa pripazi da ne zagori.
Posluži odmah!