Recepti 4792 prikaza 23. svibnja 2019.

Pijani pečeni krumpiri – vaš novi najdraži prilog

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
S hrskavim krumpirom ne možete pogriješiti, posebice kada se peče u bijelom vinu!

Veliki smo obožavatelji pečenog krumpira pa stalno pretražujemo internet u potrazi za novih receptima. Nedavno smo naletjeli na ovu brzu, jednostavnu verziju s bijelim vinom i timijanom, koju se definitivno isplati isprobati.

Za pripremu i pečenje trebat će vam samo pola sata, a količina je dovoljna za četiri serviranja. 

 

krumpir Možda vas zanima... Za prste polizati: Zapečeni krumpir sa sirom Recepti

 

 | Author: Getty Images Getty Images

Sastojci:

  • 750 g krumpira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 200 ml suhog bijelog vina
  • 5 grančica timijana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir narežite na ploške uz pomoć mandoline. Prebacite ga u posudu, prelijte maslinovim uljem, posolite, popaprite i promiješajte.
  3. Krumpir poslažite u dublji, nauljeni lim za pečenje. Prelijte vinom i rasporedite grančice timijana.
  4. Pecite 15-20 minuta. Kad vino ispari, krumpir će vrlo brzo postati hrskav pa pripazite da ne zagori.

 

kroketi Možda vas zanima... Najhrskaviji kroketi od krumpira i parmezana Recepti

 

Poslužite odmah!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.