gastro postao
Hrskav i kremast prilog ili brzinsko glavno jelo radnim danom.
Ovakvi kroketi odlično se slažu s mesom s grilla, umacima, ali mogu poslužiti i kao samostalan obrok uz žlicu kakvog dobrog povrća i finog domaćeg tartar umaka. Pripremite ih u obliku pljeskavica i dopustite im da zamjene meso i popečke. Parmezan će ih učiniti posebnima, a peršin im dati aromu. Hrskavi izvana, kremasti iznutra, kroketi su odličan izbor za svaku priliku.
Potrebno vam je:
- 2 šalice pire krumpira
- 2 žlice luka
- 1 jaje
- 3 žlice parmezana
- 2 žlice peršina
- 1 šalica krušnih mrvica
- 2 žlice ulja
Priprema:
- Pomiješajte pire krumpir, sitno sjeckan ili nariban luk, jaje, parmezan i peršin pa zamijesite tako da dobijete kompaktnu, ali mekanu smjesu.
- Oblikujte u pljeskavice pa spremite u hladnjak.
- Uvaljajte krokete u krušne mrvice i pecite na vrućem ulju oko 4 minute, dok ne posmeđe s obje strane.
Dobar tek!