Pileća grčka salata

Thinkstock
Salata na grčki način koja odličan izbor za glavno jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 756

Potrebno vam je

  • 500 g tjestenina bez jaja
  • 75 g luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 300 g Pileća prsa
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 400 g artičoka (listovi i srce)
  • 100 g feta sir
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žličica origano
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Tjesteninu kuhajte u većem loncu posoljene ključale vode, 8-10 min pa procijedite.
  2. Na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak oko 2 min pa umiješajte piletinu.
  3. Kuhajte uz povremeno miješanje dok piletina izgubi ružičastu boju, a njeni sokovi postanu bistri, oko 5 do 6 min.
  4. Jačinu vatre smanjite na srednje pa dodajte artičoke, ako ne možete nabaviti svježe možete koristiti i konzervirane, rajčicu, fetu, peršin, limunov sok, origano i kuhanu tjesteninu.
  5. Kuhajte uz miješanje dok se svi sastojci zagriju, a zatim maknite s vatre, posolite i popaprite.

Salata na grčki način koja odličan izbor za glavno jelo

Posjeti Gastro.hr