gastro postao
Salata na grčki način koja odličan izbor za glavno jelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 756
Potrebno vam je
- 500 g tjestenina bez jaja
- 75 g luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica ulje maslinovo
- 300 g Pileća prsa
- 1 kom rajčica, crvena
- 400 g artičoka (listovi i srce)
- 100 g feta sir
- 2 žlica peršin, list
- 1 žlica limunov sok
- 1 žličica origano
- sol
- papar
Priprema
- Tjesteninu kuhajte u većem loncu posoljene ključale vode, 8-10 min pa procijedite.
- Na zagrijanom maslinovom ulju pirjajte luk i češnjak oko 2 min pa umiješajte piletinu.
- Kuhajte uz povremeno miješanje dok piletina izgubi ružičastu boju, a njeni sokovi postanu bistri, oko 5 do 6 min.
- Jačinu vatre smanjite na srednje pa dodajte artičoke, ako ne možete nabaviti svježe možete koristiti i konzervirane, rajčicu, fetu, peršin, limunov sok, origano i kuhanu tjesteninu.
- Kuhajte uz miješanje dok se svi sastojci zagriju, a zatim maknite s vatre, posolite i popaprite.
Salata na grčki način koja odličan izbor za glavno jelo