Pileća krilca marinirana u pivi

Prilikom pečenja na roštilju meso možete premazivati ranije pripremljenom bogatom marinadom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 642

Marinada

  • 340 ml pivo
  • 15 g senf
  • 2 g cajenski papar
  • 1 mala žlica češnjak u prahu
  • 30 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 30 g worchester umak

Ostalo

  • 1000 g pileća krilca
  • 0.50 dl jogurt (3.2% masti)
  • 5 g kurkuma
  • 15 g mješavina suhih začina

Priprema

  1. Pomiješajte sve sastojke za marinadu i njome polijte prepolovljena krilca.
  2. Pokrijte posudu i ostavite da se krilca mariniraju u hladnjaku sat ili dulje.
  3. Pečete li ih na roštilju, nauljite rešetke i pecite ih po 20 minuta sa svake strane ili krilca ispecite u grill tavi dok ne poprime željenu žutu sobu.
  4. Pomiješajte jogurt sa začinima i poslužite s piletinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr