Pileća prsa s kvinojom na arapski način

Aromatično jelo koje vam otkriva egzotično lice piletine
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 592

Potrebno vam je

  • 200 g kvinoja
  • 1 šaka peršin, list
  • 2 žlica menta
  • 8 kom rajčice, cherry
  • 3 kom mladi luk
  • 70 ml ulje maslinovo
  • 2 žlica limunov sok
  • 1.50 mala žlica paprika u prahu
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica cajenski papar
  • 1 mala žlica šećer, u prahu
  • 100 g grčki jogurt
  • 700 g pile (bijelo meso bez kosti)

Priprema

  1. Stavite kvinoju u 600 ml hladne vode i ostavite da zakuha na umjerenoj vatri. Kuhajte je deset minuta, ocijedite i ostavite da se ohladi. Dodajte začinsko bilje, rajčice i luk u kvinoju.
  2. Pomiješajte ulje, limunov sok, pola žličice paprike, kumin, kajenski papar i šećer. Stavite jogurt u posudu i polijte s dvije žlice umaka s limunovim sokom. U ostatak umaka stavite mješavinu s rajčicama. Pomiješajte ostatak ulja s ostatkom paprike.
  3. Zagrijte grill tavu, a piletinu premažite paprikom i uljem. Pržite je oko osam minuta i poslužite s prethodno napravljenim prilozima. Pospite peršinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr