gastro postao
Aromatično jelo koje vam otkriva egzotično lice piletine
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 592
Potrebno vam je
- 200 g kvinoja
- 1 šaka peršin, list
- 2 žlica menta
- 8 kom rajčice, cherry
- 3 kom mladi luk
- 70 ml ulje maslinovo
- 2 žlica limunov sok
- 1.50 mala žlica paprika u prahu
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica cajenski papar
- 1 mala žlica šećer, u prahu
- 100 g grčki jogurt
- 700 g pile (bijelo meso bez kosti)
Priprema
- Stavite kvinoju u 600 ml hladne vode i ostavite da zakuha na umjerenoj vatri. Kuhajte je deset minuta, ocijedite i ostavite da se ohladi. Dodajte začinsko bilje, rajčice i luk u kvinoju.
- Pomiješajte ulje, limunov sok, pola žličice paprike, kumin, kajenski papar i šećer. Stavite jogurt u posudu i polijte s dvije žlice umaka s limunovim sokom. U ostatak umaka stavite mješavinu s rajčicama. Pomiješajte ostatak ulja s ostatkom paprike.
- Zagrijte grill tavu, a piletinu premažite paprikom i uljem. Pržite je oko osam minuta i poslužite s prethodno napravljenim prilozima. Pospite peršinom.
Izvor Skuhatćute