Pileća prsa s tjesteninom, gljivama i slaninom

Tanjur koji će vam ispuniti kuhinju neodoljivim mirisima i aromama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 244

Potrebno vam je

  • ulje maslinovo
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 500 g tagliatelle
  • 10 kriška slanina suha, masna
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 300 ml pileći temeljac
  • 400 ml vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • origano
  • parmezan

Priprema

  1. U ovo jelo možete dodati šampinjone, vrganje ili bukovače, a prema želji, slaninu zamijenite pršutom. Uz pileća prsa odlično pristaju marelice iz limenke ili jabuke. Ne volite li kombinaciju voća i mesa, dodajte malo vina.
  2. Narežite pileća prsa na komadiće, očistite gljive i narežite slaninu. U dubokoj tavi na zagrijanom ulju pržite slaninu i piletinu. Dodajte gljive i luk pa začinite origanom. Miješajte i pržite oko osam minuta. Dodajte temeljac pa pustite da krčka oko deset minuta.
  3. U međuvremenu skuhajte tagliatelle ili drugu tjesteninu dok ne bude “al dente”. Kad se temeljac u tavi malo reducira, dodajte vrhnje. Pustite neka se kuha pet minuta i miješajte. Začinite solju, paprom i origanom pa dodajte tjesteninu. Prije posluživanja pospite peršinom i parmezanom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr