gastro postao
Tanjur koji će vam ispuniti kuhinju neodoljivim mirisima i aromama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 244
Potrebno vam je
- ulje maslinovo
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 500 g tagliatelle
- 10 kriška slanina suha, masna
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom luk ,crveni
- 300 ml pileći temeljac
- 400 ml vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
- origano
- parmezan
Priprema
U ovo jelo možete dodati šampinjone, vrganje ili bukovače, a prema želji, slaninu zamijenite pršutom. Uz pileća prsa odlično pristaju marelice iz limenke ili jabuke. Ne volite li kombinaciju voća i mesa, dodajte malo vina.
- Narežite pileća prsa na komadiće, očistite gljive i narežite slaninu. U dubokoj tavi na zagrijanom ulju pržite slaninu i piletinu. Dodajte gljive i luk pa začinite origanom. Miješajte i pržite oko osam minuta. Dodajte temeljac pa pustite da krčka oko deset minuta.
- U međuvremenu skuhajte tagliatelle ili drugu tjesteninu dok ne bude “al dente”. Kad se temeljac u tavi malo reducira, dodajte vrhnje. Pustite neka se kuha pet minuta i miješajte. Začinite solju, paprom i origanom pa dodajte tjesteninu. Prije posluživanja pospite peršinom i parmezanom.
Izvor Skuhatćute