Pileće rolice s gljivama u ovitku od slanine

Jednostavno i slasno predjelo koje uz njoke ili krumpir može biti i odlično glavno jelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 985

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica maslac, slani
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 šalica krušne mrvice
  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 šalica parmezan
  • 24 kriška slanina suha, masna
  • 12 kriška šunka, mršava prešana

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
  2. Zagrijte maslac u tavi i ispržite luk s gljivama. Začinite solju i paprom pa pržite pet minuta.
  3. Maknite s vatre i umiješajte krušne mrvice. Ostavite sa strane.
  4. Istucite prsa pa preko stavite komad šunke. Na svaki komad mesa stavite tri žlice nadjeva s gljivama te preko malo sira.
  5. Zarolajte piletinu i omotajte u dvije kriške slanine. Učvrstite čačkalicama. Pecite 35 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr