Pileći bataci u marinadi od meda

Thinkstock
Ne bojte se kombinacije meda i mesa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 229

Potrebno vam je

  • 600 g pileći batak
  • 3 žlica soja umak
  • 1 žlica med livada
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 žličica sok od limete
  • 1 žličica češnjak u prahu

Priprema

  1. U plitkoj posudi sa poklopcem napravite marinadu od sojinog umaka, meda, ulja, soka limete i češnjaka.
  2. Pripremljenu marinadu dobro promiješajte, dodajte piletinu i okrenite je par puta da se kompletno obloži.
  3. Zatvorite posudu i marinirajte u hladnjaku minimalno 30 minuta.
  4. Mariniranu piletnu pecite na zagrijanom i lagano nauljenom roštilju ili grill tavi, dok poprimi jednaku boju sa svih strana.
Posjeti Gastro.hr