Pileći parikaš

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1.50 kg Piletine(batak,krilce,karabatak)
  • 0.20 kg pilećih iznutrica
  • 2 kom paprike(crvene)
  • 2 luka
  • 1 mrkve
  • česnjaka
  • paprika mljevena
  • biber
  • sol
  • 2 kom krumpir
  • brašno
  • 1 žlica vrhnje kiselo

Priprema

  1. Piletinu uvaljanu u brašno ispržiti na ulju. U loncu prodinstati luk i mrkvu nasjeckanu po želji. Nakon što je luk izdinstan, a meso preprženo, meso dodati u lonac, u isto vrijeme dodati i papriku narezanu po želji. Lagano podlijevati. U međuvremenu dodati sitno isjeckane pileće iznutrice. Pola sata prije kraja dodati krumpir, žlicu vrhnja te začine.
  2. Lagano pustiti da krčka sve ukupno oko jedan sat. U paprikaš mora ići i blaga i ljuta paprika, trebao bi biti izrazito crvene boje, te bi trebala prevladavati paprika. Uz prilog može ići tjestenina, riža ili pire. Rezultat je savršen paprikaš, te savršeno pileće meso.
Posjeti Gastro.hr