gastro postao
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 1.50 kg Piletine(batak,krilce,karabatak)
- 0.20 kg pilećih iznutrica
- 2 kom paprike(crvene)
- 2 luka
- 1 mrkve
- česnjaka
- paprika mljevena
- biber
- sol
- 2 kom krumpir
- brašno
- 1 žlica vrhnje kiselo
Priprema
- Piletinu uvaljanu u brašno ispržiti na ulju. U loncu prodinstati luk i mrkvu nasjeckanu po želji. Nakon što je luk izdinstan, a meso preprženo, meso dodati u lonac, u isto vrijeme dodati i papriku narezanu po želji. Lagano podlijevati. U međuvremenu dodati sitno isjeckane pileće iznutrice. Pola sata prije kraja dodati krumpir, žlicu vrhnja te začine.
- Lagano pustiti da krčka sve ukupno oko jedan sat. U paprikaš mora ići i blaga i ljuta paprika, trebao bi biti izrazito crvene boje, te bi trebala prevladavati paprika. Uz prilog može ići tjestenina, riža ili pire. Rezultat je savršen paprikaš, te savršeno pileće meso.