Recepti 09. travnja 2015.

Pileći parikaš

Pileći parikaš
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1.50 kg Piletine(batak,krilce,karabatak)
  • 0.20 kg pilećih iznutrica
  • 2 kom paprike(crvene)
  • 2 luka
  • 1 mrkve
  • česnjaka
  • paprika mljevena
  • biber
  • sol
  • 2 kom krumpir
  • brašno
  • 1 žlica vrhnje kiselo

Priprema

  1. Piletinu uvaljanu u brašno ispržiti na ulju. U loncu prodinstati luk i mrkvu nasjeckanu po želji. Nakon što je luk izdinstan, a meso preprženo, meso dodati u lonac, u isto vrijeme dodati i papriku narezanu po želji. Lagano podlijevati. U međuvremenu dodati sitno isjeckane pileće iznutrice. Pola sata prije kraja dodati krumpir, žlicu vrhnja te začine.
  2. Lagano pustiti da krčka sve ukupno oko jedan sat. U paprikaš mora ići i blaga i ljuta paprika, trebao bi biti izrazito crvene boje, te bi trebala prevladavati paprika. Uz prilog može ići tjestenina, riža ili pire. Rezultat je savršen paprikaš, te savršeno pileće meso.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.