Klasik koji nikad ne stari: Pileći šiš-ćevapi

Thinkstock
Pileće šiš-ćevape možete jesti same ili u kombinaciji s lepinjom. Idu sjajno uz kupus salatu, a tek uz pržene krumpiriće...
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 290

Potrebno vam je

  • 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • ljuta paprika
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • korijander
  • 1 žlica kardamon u prahu
  • sol

Priprema

  1. Kruh namočite u vodu.
  2. Sameljite meso, stavite u zdjelu pa umiješajte vrlo sitno nasjeckani luk i češnjak, jaja, crvenu papriku, kim u prahu, ulje, sol i iscijeđeni kruh. Dobro izmijesite.
  3. Oblikujte od mesa kobasice, nabodite na ražnjiće pa uvaljajte u bobice korijandra i zrna kardamoma.
  4. Pecite 8-10 minuta na žeravici, okrećući svake 2 minute.
Posjeti Gastro.hr