Recepti 12. listopada 2016.

Klasik koji nikad ne stari: Pileći šiš-ćevapi

Kofte, šiš kebab
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pileće šiš-ćevape možete jesti same ili u kombinaciji s lepinjom. Idu sjajno uz kupus salatu, a tek uz pržene krumpiriće...

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 290

Potrebno vam je

  • 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g kruh pšenični, bijeli
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • ljuta paprika
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • korijander
  • 1 žlica kardamon u prahu
  • sol

Priprema

  1. Kruh namočite u vodu.
  2. Sameljite meso, stavite u zdjelu pa umiješajte vrlo sitno nasjeckani luk i češnjak, jaja, crvenu papriku, kim u prahu, ulje, sol i iscijeđeni kruh. Dobro izmijesite.
  3. Oblikujte od mesa kobasice, nabodite na ražnjiće pa uvaljajte u bobice korijandra i zrna kardamoma.
  4. Pecite 8-10 minuta na žeravici, okrećući svake 2 minute.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.