gastro postao
Pileće šiš-ćevape možete jesti same ili u kombinaciji s lepinjom. Idu sjajno uz kupus salatu, a tek uz pržene krumpiriće...
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 290
Potrebno vam je
- 650 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 kom luk ,crveni
- 100 g kruh pšenični, bijeli
- 1 režanj češnjak
- 1 kom jaje kokošje
- 1 žlica ulje maslinovo
- ljuta paprika
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- korijander
- 1 žlica kardamon u prahu
- sol
Priprema
- Kruh namočite u vodu.
- Sameljite meso, stavite u zdjelu pa umiješajte vrlo sitno nasjeckani luk i češnjak, jaja, crvenu papriku, kim u prahu, ulje, sol i iscijeđeni kruh. Dobro izmijesite.
- Oblikujte od mesa kobasice, nabodite na ražnjiće pa uvaljajte u bobice korijandra i zrna kardamoma.
- Pecite 8-10 minuta na žeravici, okrećući svake 2 minute.