Piletina i brokula u pijanom umaku

Thinkstock
Piletina i brokula nepogrešiva su kombinacija, a danas vam predlažemo jedan jednostavan i brz recept s bijelim vinom.
Vidi originalni članak

Dodatni je plus to što je ovo jelo iz jedne tavice! Dakle, nema hrpe prljavog posuđa ni neurednih kuhinjskih površina, a gotovo je za samo pola sata. 

Može li bolje od toga?

 

ODLIČAN RUČAK Totalno drugačija piletina na australski način

 

Sastojci:

  • 8 pilećih zabataka
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 dcl pilećeg temeljca
  • 50 ml srirache
  • 1 žlica soja sosa
  • 5 žlica meda
  • 1 brokula
  • Sol
  • Papar
  • Svježi peršin
  • Maslinovo ulje

Priprema: 

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Piletinu posolite i popaprite, prelijte je maslinovim uljem i pecite na zagrijanoj tavici kožom okrenutom prema dolje. Maknite s vatre nakon otprilike pet minuta, čim postane hrskava.
  3. U istu tavu stavite nasjeckani češnjak i luk, malo soli i papra i miješajte minutu dvije. Ulijte vino, a zatim i pileći temeljac i nastavite miješati drvenom žlicom. Na kraju dodajte i Srirachu, soja sos i med. 
  4. Kad se sve sjedini maknite s vatre, stavite unutra piletinu i cvjetove brokule i pecite dvadesetak minuta. Po potrebi produljite vrijeme pečenja.
  5. Na kraju jelo pospite nasjeckanim svježim peršinom i odmah poslužite. 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr