gastro postao
Piletina i brokula nepogrešiva su kombinacija, a danas vam predlažemo jedan jednostavan i brz recept s bijelim vinom.
Dodatni je plus to što je ovo jelo iz jedne tavice! Dakle, nema hrpe prljavog posuđa ni neurednih kuhinjskih površina, a gotovo je za samo pola sata.
Može li bolje od toga?
Sastojci:
- 8 pilećih zabataka
- 3 režnja češnjaka
- 1 luk
- 1 dcl bijelog vina
- 2 dcl pilećeg temeljca
- 50 ml srirache
- 1 žlica soja sosa
- 5 žlica meda
- 1 brokula
- Sol
- Papar
- Svježi peršin
- Maslinovo ulje
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Piletinu posolite i popaprite, prelijte je maslinovim uljem i pecite na zagrijanoj tavici kožom okrenutom prema dolje. Maknite s vatre nakon otprilike pet minuta, čim postane hrskava.
- U istu tavu stavite nasjeckani češnjak i luk, malo soli i papra i miješajte minutu dvije. Ulijte vino, a zatim i pileći temeljac i nastavite miješati drvenom žlicom. Na kraju dodajte i Srirachu, soja sos i med.
- Kad se sve sjedini maknite s vatre, stavite unutra piletinu i cvjetove brokule i pecite dvadesetak minuta. Po potrebi produljite vrijeme pečenja.
- Na kraju jelo pospite nasjeckanim svježim peršinom i odmah poslužite.
Dobar tek!