gastro postao
Isprobajte odličan recept za piletinu koja će sigurno postati redovita na vašem nedjeljnom meniju.
Budući da se piletina peče u slatkastom umaku, s gljivama i sirom, nećete morati brinuti o prilogu. Uz ovaj komad mesa najbolje odgovara lagana miješana salata ili kuhano povrće, poput šparoga, cvjetače i brokule.
Ako ste iskusni u kuhinji i možete odraditi više stvari istovremeno, za pripremu će vam trebati samo pola sata - uključujući pečenje. Ovo je zaista brza opcija, a uživat ćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 2 žlice soli
- 6 kriški slanine
- 60 g senfa
- 60 g meda
- 60 g majoneze
- 1 žlica biljnog ulja
- 100 g šampinjona
- 200 g naribanog sira
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Priprema:
- Pileća prsa posolite s obje strane i stavite u hladnjak na pola sata.
- Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Pecite slaninu na tavici dok ne postane hrskava. Prerežite svaki komad na pola.
- Pomiješajte senf, med i majonezu.
- Zagrijte ulje na tavici i pecite prsa do 5 minuta sa svake strane. Premjestite ih u posudu za pečenje, prelijte umakom, dodajte nasjeckane gljive i slaninu na svaki komad, a na kraju i naribani sir.
- Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Servirajte s nasjeckanim svježim peršinom. Dobar tek!