gastro postao
Vrijeme roštilja je prošlo, ali to ne znači da ne možete uživati u sjajnim pilećim ražnjićima s grilla.
Prizovite ljeto barem još na tren uz fine pileće ražnjiće s umakom od bosiljka. Cijeloj kombinaciji dodajte i koju cherry rajčicu pa ih grillajte zajedno s piletinom kako bi dobili na sočnosti i više okusa. Uživajte u sjajnoj kombinaciji, a usput naučite što je to chimichurri, kako se priprema i koliko je zapravo ukusan.
Potrebno vam je:
- 3 režnja češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica limunove korice
- 1 žlica limunovog soka
- 1 žličica meda
- 800 g pilećih prsa
- 500 g cherry rajčica
- 35 g svježeg bosiljka
- 10 g svježeg peršina
- 2 žlice octa
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Pomiješajte protisnuti češnjak, maslinovo ulje, limunov sok i koricu, med, sol i papar u posudi kako bi dobili marinadu.
- Piletinu nasjeckajte na manje komadiće i ubacite u marinadu.
- Pustite da stoji barem pet minuta.
- Chimichurri pripremite tako da pomiješate bosiljak, peršin, maslinovo ulje, ocat, ostatak češnjaka, sol i papar pa sve ubacite u blender i usitnite do željene konzistencije.
- Na drvene štapiće nabodite komadić piletine, a zatim jednu cherry rajčicu koje ste prethodno premazali maslinovim uljem.
- Ponavljajte postupak dok ne dođete do kraja štapića.
- Pecite ih na grill tavi koju ste tek lagano nauljili.
- Prebacite na tanjur i poslužite uz chimichurri.
Dobar tek!