Idealno jelo za vegetarijance, ali i kao prilog uz meso s roštilja. Pripremite ove super jednostavne povrtne ražnjiće i oduševite se spojem okusa koji daju tikvica i cvjetača. Začinite ih bazičnim začinima poput soli i papra, a po želji možete dodati i sjeckani svježi bosiljak ili peršin. Maslinovo ulje je, naravno, neizbježno, a slana feta se savršeno slaže s laganim okusima povrća. Ovakvim vege ražnjićima možete dodati i drugo povrće poput paprike ili rajčica.
Potrebno vam je:
- 4 tikvice
- 1 glavica cvjetače
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
- Feta sir
Priprema:
- Zagrijte grill tavu ili roštilj.
- Od tikvice napravite trakice pomoću gulilice za krumpir, a cvjetaču usitnite na manje komadiće.
- Na štapiće za ražnjiće nabodite cvjetaču, a zatim jedan rezanac tikvice.
- Ponavljajte postupak dok ne dođete do kraja štapića.
- Poprskajte maslinovim uljem i začinite soli i paprom.
- Grillajte, a povremeno i okrenite, oko 10 do 12 minuta.
- Poslužite posipano mrvljenom fetom.
Želite li uživati u vrhunskim grill delicijama, svakako dođite na Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola od 28. travnja do 1. svibnja. Upad je besplatan, a uz vrhunsku hranu uživajte i u craft pivima te delicijama top zagrebačkih restorana.
Tijekom sva četiri dana zabavljat će vas poznati DJ-evi te Edo Maajka, Detour, Songkillersi i mnogi drugi. Više informacija potražite na Facebook eventu i na stranicama Gastro.hr.
Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, Tabasco, Konzum...
Uskoro donosimo opširan program sva četiri dana sa svim detaljima!