gastro postao
Složenac od tikvica i rajčica Idealno jelo za tople ljetne dane – lagano, sočno i ukusno.
Ljetni plodovi koji zovu da ih se kombinira ovog puta dolaze u složencu. Tikvice i rajčice idealan su spoj, a kada im se doda fina mozzarella, užitaj je zagarantiran. Začinite cijelu stvar s malo ljutih papričica, složite u kalup i pustite da pećnica odradi ostatak posla. Na vama je samo da se opustite i uživate u divnim ljetnim okusima i bojama.
Potrebno vam je:
- Tikvice
- Rajčice
- Umak od rajčice
- Chilli papričice
- Češnjak
- Peršin
- Bosiljak
- Mozzarella
Postupak pripreme:
- Narežite tikvicu na kolutove ili duguljaste ploške, posolite ju i ostavite oko 20 minuta da se ocijedi.
- Na maslinovom ulju pirjajte češnjak, dodajte mu nasjeckanu rajčicu, chilli papričicu, pa sve zalijte umakom od rajčice.
- Posolite i kuhajte dok rajčica ne omekša.
- Na kraju pospite sjeckanim peršinom i bosiljkom.
- Kada su se tikvice ocijedile, stavite ih na grill tavu i lagano grillajte.
- Nemojte ih ispeći do kraja.
- U vatrostalnu posudu složite na samo dno red tikvica, pa ih zalijte umakom od rajčica.
- Na umak dodajte komadiće mozzarelle.
- Ponavljajte postupak dok ne ostanete bez sastojaka.
- Zapecite na 200 stupnjeva dok složenac ne dobije zlatnu boju.
Dobar tek!