10. srpnja 2016.

Savršeno predjelo: Caprese ražnjići

caprese ražnjići
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealni zalogaji za zabavu na otvorenom, lagani prilog ribljem jelu ili popodnevni snack.

Okušali smo se u pripremi caprese salate, piletine i tjestenine i u potpunosti zanemarili ono najjednostavnije – caprese ražnjiće. Uprljat ćete minimalno suđa, nasjeckati minimalno povrća i uložiti isto toliko truda, a rezultat će biti i više nego odličan. Već provjerena kombinacija okusa cherry rajčica, bosiljka i mozzarelle odlično funkcionira u svakoj situaciji, pa i na štapićima.

Potrebno vam je:

  • Cherry rajčice
  • Mozzarella
  • Svježi bosiljak
  • Aceto balsamico ili maslinovo ulje

Priprema:

  1. Cherry rajčice prepolovite, mozzarellu narežite na kockice, a listove svježeg bosiljka operite.
  2. Na štapić nabodite mozzarellu, pa bosiljak i na kraju rajčicu.
  3. Ponovite postupak ili napravite manje ražnjiće.
  4. Posložite ražnjiće na tanjur i prelijte ih acetom balsamicom ili maslinovim uljem. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.