gastro postao
Idealni zalogaji za zabavu na otvorenom, lagani prilog ribljem jelu ili popodnevni snack.
Okušali smo se u pripremi caprese salate, piletine i tjestenine i u potpunosti zanemarili ono najjednostavnije – caprese ražnjiće. Uprljat ćete minimalno suđa, nasjeckati minimalno povrća i uložiti isto toliko truda, a rezultat će biti i više nego odličan. Već provjerena kombinacija okusa cherry rajčica, bosiljka i mozzarelle odlično funkcionira u svakoj situaciji, pa i na štapićima.
Potrebno vam je:
- Cherry rajčice
- Mozzarella
- Svježi bosiljak
- Aceto balsamico ili maslinovo ulje
Priprema:
- Cherry rajčice prepolovite, mozzarellu narežite na kockice, a listove svježeg bosiljka operite.
- Na štapić nabodite mozzarellu, pa bosiljak i na kraju rajčicu.
- Ponovite postupak ili napravite manje ražnjiće.
- Posložite ražnjiće na tanjur i prelijte ih acetom balsamicom ili maslinovim uljem.
Dobar tek!