gastro postao
Pripremi mesne ražnjiće s karameliziranim lukom i jednostavnim umakom od jogurta i češnjaka
Pripremi najslasnije ražnjiće na grill tavi ili roštilju i uživaj u okusima i mirisima sočnih delicija na štapiću.
Predlažemo da ih poslužiš uz salatu od mladog luka i rotkvice ili pak klasičnu krumpir salatu!
Sastojci:
- 300 g pilećih prsa
- Sol, papar, kurkuma
- 4 žlice maslinova ulja
Karamelizirani luk:
- 2 velika luka
- 2 žlice maslinova ulja
- Prstohvat soli
- Pola žličice smeđeg šećera
- 1,5 žličica balzamičnog octa
Umak:
- 200 ml jogurta
- Češanj češnjaka
- Žlica limunova soka
- Sol, papar
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte iz naših regija te kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
Priprema:
- Dobro ugrij ulje u tavi pa dodajte luk i prži 15 minuta na umjereno jakoj vatri.
- Dodaj šećer, posoli i popapri te prži još 35 minuta. Pet minuta prije kraja dodaj ocat.
- Nareži piletinu na manje komade. Začini je solju, paprom i kurkumom. Prelij s malo maslinova ulja, a ostatak ugrij u tavi.
- Komadiće piletine najprije lagano zavrti prstima pa tako nabodi na ražnjiće.
- Za umak od jogurta pomiješaj sve sastojke i dobro promiješaj.
Poslužite uz piletinu s lukom.
Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC i Karlovačko