gastro postao
Pečena naranča i masline daju zlatno pečenoj piletini okus koji se ne zaboravlja
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 628
Potrebno vam je
- 2 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 šalica masline, crne
- sol
- ulje maslinovo
- svježe mljeveni papar
- 0.50 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 4 kom krumpir, mladi
- peršin, list
Priprema
- Prsa dobro posolite i popaprite te ih kožom prema dolje stavite u tavu na zagrijano ulje. Kad koža pozlati, okrenite, dodajte na ploške narezan krumpir, ploške naranče i masline te poškropite uljem i pecite pet minuta dok krumpir ne dobije boju.
- Posolite i popaprite te pecite u pećnici 15 minuta na 180°c.
Izvor Skuhatćute