gastro postao
Zgrabi štapiće i piletinu i počasti sebe i najbliže ovim slasnim jelom s grilla!
Raznobojno marinirano povrće s kremastim umakom od jogurta i krastavaca najukusniji je vjesnik lijepog vremena koje je pred nama.
Sastojci:
- 500 g pilećeg mesa narezanog na kockice za ražnjiće
- 3 žlice limunovog soka
- 4 žlice maslinovog ulja
- pola žličice šećera
- 1 žličica origana
- 2 žličice nasjeckanog češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 1 crvena paprika babura, narezana na kockice za ražnjiće
- 1 crveni luk, narezan na kockice za ražnjiće
Umak:
- 1 čašica jogurta
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žlica sjeckanog crvenog luka
- 1 manji krastavac narezan na kockice
- 1 žličica svježeg peršina
- sol i papar po ukusu
Stiglo je proljeće, stigao je i Chill&Grill. I to ravno u vaše domove. Zbog pandemije korona virusa najveći prvomajski festival roštiljade u Hrvatskoj ove će se godine umjesto na Bundeku održati u tvojoj kuhinji, balkonu, dvorištu ili terasi kuće i stana jer #ostanidoma je najsigurnije i upravo tamo će ti stići sve što trebaš za Chill&Grill. Dovoljno je da pratiš missGastro i 24sata i saznaš sjajne nove recepte iz naših regija te kako pripremiti omiljene burgere, kotlete, ćevape, povrće, lepinje i sve ono drugo što želiš staviti na roštilj, a čeka te i niz nagrada koje smo pripremili za čitatelje diljem Hrvatske. Saznaj više!
Priprema:
- Pomiješaj limunov sok, maslinovo ulje, origano, sol, papar, šećer češnjak. Mariniraj meso u toj marinadi pola sata.
- Slaži ražnjiće: piletina – paprika – piletina – luk
- Grilaj ih na tavi ili roštilju
- Sve sastojke za umak pomiješaj i prelij gotove ražnjiće umakom.
Dobar tek!
Ovogodišnji Chill&Grill 2020. održava se u organizaciji 24sata i missGastro uz glavnog partnera Podravku. Partneri projekta su Grill Majstor, Vegeta, coolinarika.com, Mesna industrija Ravlić, KTC, Pevex i Karlovačko