Piletina iz pećnice

Pri spomenu na pripremu jela "al cartoccio" ili "en papillote" Talijani i Francuzi se već oblizuju - meso, riba i povrće istodobno se kuhaju na pari i peku u vlastitim sokovima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 786

Potrebno vam je

  • 1400 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1000 g krumpir, mladi
  • 2 grančica ružmarin
  • kadulja
  • majčina dušica
  • mažuran
  • 2 režanj češnjak
  • 2 dl voda
  • sol

Priprema

  1. Piletinu operite i očistite. Krumpir ogulite i posolite. Stavite meso na veliki list papira za pečenje, a zatim u posudu za pečenje. Utisnite u pile zgnječeni češnjak, prelijte ga s malo vode i pospite sjeckanim začinskim biljem. Oblikujte zavežljaj i pecite u vatrostalnoj posudi na 180°C.
  2. Nakon 20 minuta otvorite papir pa prelijte meso umakom od pečenja i nakon deset minuta dodajte krumpir. Zatvorite zavežljaj i pecite još 10-20 minuta. Uklonite papir, prelijte ponovno tekućinom i začinima te pecite još 20 minuta, ovisno o pećnici, na 220°C.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr