gastro postao
                                            
                                        
                                    Pri spomenu na pripremu jela "al cartoccio" ili "en papillote" Talijani i Francuzi se već oblizuju - meso, riba i povrće istodobno se kuhaju na pari i peku u vlastitim sokovima
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 786
Potrebno vam je
- 1400 g pile (cijelo, prosjek )
 - 1000 g krumpir, mladi
 - 2 grančica ružmarin
 - kadulja
 - majčina dušica
 - mažuran
 - 2 režanj češnjak
 - 2 dl voda
 - sol
 
Priprema
- Piletinu operite i očistite. Krumpir ogulite i posolite. Stavite meso na veliki list papira za pečenje, a zatim u posudu za pečenje. Utisnite u pile zgnječeni češnjak, prelijte ga s malo vode i pospite sjeckanim začinskim biljem. Oblikujte zavežljaj i pecite u vatrostalnoj posudi na 180°C.
 - Nakon 20 minuta otvorite papir pa prelijte meso umakom od pečenja i nakon deset minuta dodajte krumpir. Zatvorite zavežljaj i pecite još 10-20 minuta. Uklonite papir, prelijte ponovno tekućinom i začinima te pecite još 20 minuta, ovisno o pećnici, na 220°C.
 
Izvor Skuhatćute