gastro postao
Pri spomenu na pripremu jela "al cartoccio" ili "en papillote" Talijani i Francuzi se već oblizuju - meso, riba i povrće istodobno se kuhaju na pari i peku u vlastitim sokovima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 786
Potrebno vam je
- 1400 g pile (cijelo, prosjek )
- 1000 g krumpir, mladi
- 2 grančica ružmarin
- kadulja
- majčina dušica
- mažuran
- 2 režanj češnjak
- 2 dl voda
- sol
Priprema
- Piletinu operite i očistite. Krumpir ogulite i posolite. Stavite meso na veliki list papira za pečenje, a zatim u posudu za pečenje. Utisnite u pile zgnječeni češnjak, prelijte ga s malo vode i pospite sjeckanim začinskim biljem. Oblikujte zavežljaj i pecite u vatrostalnoj posudi na 180°C.
- Nakon 20 minuta otvorite papir pa prelijte meso umakom od pečenja i nakon deset minuta dodajte krumpir. Zatvorite zavežljaj i pecite još 10-20 minuta. Uklonite papir, prelijte ponovno tekućinom i začinima te pecite još 20 minuta, ovisno o pećnici, na 220°C.
Izvor Skuhatćute