Piletina s bobom i rajčicama

Shutterstock
Ova slasna piletina s bobom sjajna je za sve gladne!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 7481

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 4 kom puran (bijelo meso, prsa bk )
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom luk ,bijeli
  • 4 kom češnjak
  • origano
  • 1000 g rajčica, crvena
  • 280 g bob, suhi
  • 1 šalica wine makers of croatia bijelo vino
  • 1 šalica pileći temeljac
  • 2 kom lovorov list

Priprema

  1. Zakuhajte vodu, posolite i kuhajte bob četiri-pet minuta dok ne omekša. U tavi zagrijte ulje, začinite piletinu i popržite na naglo sa svih strana. Izvadite piletinu te u preostaloj masnoći pirjajte usitnjeni luk i češnjak. Dodajte origano.
  2. Ogulite rajčice i razrežite na četvrtine pa ubacite u tavu i vratite piletinu. Ulijte vino i temeljac te dodajte lovorov list. Dobro začinite i pustite da krčka 30 minuta. Dodajte bob, kuhajte još nekoliko minuta te poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr