gastro postao
Ova slasna piletina s bobom sjajna je za sve gladne!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 7481
Potrebno vam je
- 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- 4 kom puran (bijelo meso, prsa bk )
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 2 kom luk ,bijeli
- 4 kom češnjak
- origano
- 1000 g rajčica, crvena
- 280 g bob, suhi
- 1 šalica wine makers of croatia bijelo vino
- 1 šalica pileći temeljac
- 2 kom lovorov list
Priprema
- Zakuhajte vodu, posolite i kuhajte bob četiri-pet minuta dok ne omekša. U tavi zagrijte ulje, začinite piletinu i popržite na naglo sa svih strana. Izvadite piletinu te u preostaloj masnoći pirjajte usitnjeni luk i češnjak. Dodajte origano.
- Ogulite rajčice i razrežite na četvrtine pa ubacite u tavu i vratite piletinu. Ulijte vino i temeljac te dodajte lovorov list. Dobro začinite i pustite da krčka 30 minuta. Dodajte bob, kuhajte još nekoliko minuta te poslužite.
Izvor Skuhatćute