Piletina s origanom i limunom

Meka pileća prsa začinjena origanom uz dodatak krumpira, ljutike i limunovog soka čini savršeno ukusan i lagan ručak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 409

Potrebno vam je

  • 800 g Pileća prsa
  • 10 g origano
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 600 g krumpir, zreli
  • 1 kom ljutika
  • 125 ml pileći temeljac
  • 75 ml limunov sok
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Začinite piletinu sa osušenim origanom, solju i paprom.
  2. Zagrijte ulje u dubokoj tavi za pečenje.
  3. Dodajte piletinu, krumpir i ljutiku i naglo pržite 2-3 minute.
  4. Ulijte juhu i lagano kuhajte 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.
  5. Dodajte limunov sok i svježi origano i kuhajte daljnje 3 minute. Odmah poslužite.
Posjeti Gastro.hr