gastro postao
Meka pileća prsa začinjena origanom uz dodatak krumpira, ljutike i limunovog soka čini savršeno ukusan i lagan ručak
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 409
Potrebno vam je
- 800 g Pileća prsa
- 10 g origano
- 2 žlica ulje maslinovo
- 600 g krumpir, zreli
- 1 kom ljutika
- 125 ml pileći temeljac
- 75 ml limunov sok
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Začinite piletinu sa osušenim origanom, solju i paprom.
- Zagrijte ulje u dubokoj tavi za pečenje.
- Dodajte piletinu, krumpir i ljutiku i naglo pržite 2-3 minute.
- Ulijte juhu i lagano kuhajte 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.
- Dodajte limunov sok i svježi origano i kuhajte daljnje 3 minute. Odmah poslužite.