Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s origanom i limunom

Piletina s origanom i limunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Meka pileća prsa začinjena origanom uz dodatak krumpira, ljutike i limunovog soka čini savršeno ukusan i lagan ručak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 409

Potrebno vam je

  • 800 g Pileća prsa
  • 10 g origano
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 600 g krumpir, zreli
  • 1 kom ljutika
  • 125 ml pileći temeljac
  • 75 ml limunov sok
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Začinite piletinu sa osušenim origanom, solju i paprom.
  2. Zagrijte ulje u dubokoj tavi za pečenje.
  3. Dodajte piletinu, krumpir i ljutiku i naglo pržite 2-3 minute.
  4. Ulijte juhu i lagano kuhajte 10-15 minuta ili dok piletina ne bude kuhana.
  5. Dodajte limunov sok i svježi origano i kuhajte daljnje 3 minute. Odmah poslužite.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.