Piletina u slanini s graškom i porilukom

Thinkstock
Neodoljivi pileći zabatci omotani slaninom i prženi na ulju s kuhanim graškom i prženim porilukom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 424

Potrebno vam je

  • 4 kom pileći zabatak
  • 1 šaka list bosiljka
  • 8 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom poriluk (cijeli)
  • 200 ml pileći temeljac
  • 200 g grašak zeleni (smrznuti)
  • papar

Priprema

  1. Začinite meso paprom i bosiljkom pa zamotajte u slaninu. Ugrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i pržite pet minuta dok ne dobije boju. izvadite i u tavu dodajte poriluk pa pržite pet minuta.
  2. Vratite piletinu i ulijte temeljac pa poklopite i ostavite da se krčka 25 minuta. Dodajte grašak te kuhajte još nekoliko minuta.
Posjeti Gastro.hr