gastro postao
Neodoljivi pileći zabatci omotani slaninom i prženi na ulju s kuhanim graškom i prženim porilukom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 424
Potrebno vam je
- 4 kom pileći zabatak
- 1 šaka list bosiljka
- 8 kriška slanina suha (prerašt. mršava)
- 1 žlica ulje maslinovo
- 2 kom poriluk (cijeli)
- 200 ml pileći temeljac
- 200 g grašak zeleni (smrznuti)
- papar
Priprema
- Začinite meso paprom i bosiljkom pa zamotajte u slaninu. Ugrijte ulje u tavi. Dodajte piletinu i pržite pet minuta dok ne dobije boju. izvadite i u tavu dodajte poriluk pa pržite pet minuta.
- Vratite piletinu i ulijte temeljac pa poklopite i ostavite da se krčka 25 minuta. Dodajte grašak te kuhajte još nekoliko minuta.