Piletina u umaku od paprika i maslina

Shutterstock
Kako bi riža bila što ukusnija, prvo je kratko popržite na maslinovu ulju i miješajte kako ne bi zagorjela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 276

Potrebno vam je

  • 65 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 16 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 3 kom crvena paprika
  • 4 režanj češnjak
  • 400 ml pileći temeljac
  • 160 g masline, crne
  • 65 g grožđice
  • 260 g riža, dugog zrna
  • 3 kom paprika, zelena

Priprema

  1. U velikoj posudi pomiješajte brašno, papriku u prahu, žličicu soli i pola žličice papra. Dodajte piletinu i prekrijte začinima. Zagrijte žličicu ulja u tavi. Propržite piletinu šest-osam minuta dok ne dobije zlatnu boju.
  2. U tavu dodajte sjeckane paprike, češnjak, 1/4 pilećeg temeljca, malo soli i papra. Miješajte četiri-šest minuta te kuhajte dok paprika ne omekša.
  3. Dodajte masline, grožđice i ostatak temeljca pa pustite da zakuha. Dodajte piletinu i pustite da kuha poklopljeno 15 minuta. otklopite i kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta dok umak ne postane gušći. Za to vrijeme skuhajte rižu i poslužite s piletinom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr