gastro postao
Kako bi riža bila što ukusnija, prvo je kratko popržite na maslinovu ulju i miješajte kako ne bi zagorjela
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 276
Potrebno vam je
- 65 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica crvena paprika
- sol
- svježe mljeveni papar
- 16 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 3 žlica ulje maslinovo
- 3 kom crvena paprika
- 4 režanj češnjak
- 400 ml pileći temeljac
- 160 g masline, crne
- 65 g grožđice
- 260 g riža, dugog zrna
- 3 kom paprika, zelena
Priprema
- U velikoj posudi pomiješajte brašno, papriku u prahu, žličicu soli i pola žličice papra. Dodajte piletinu i prekrijte začinima. Zagrijte žličicu ulja u tavi. Propržite piletinu šest-osam minuta dok ne dobije zlatnu boju.
- U tavu dodajte sjeckane paprike, češnjak, 1/4 pilećeg temeljca, malo soli i papra. Miješajte četiri-šest minuta te kuhajte dok paprika ne omekša.
- Dodajte masline, grožđice i ostatak temeljca pa pustite da zakuha. Dodajte piletinu i pustite da kuha poklopljeno 15 minuta. otklopite i kuhajte na laganoj vatri još 15 minuta dok umak ne postane gušći. Za to vrijeme skuhajte rižu i poslužite s piletinom.
Izvor Skuhatćute