Pire od cvjetače - sezonski prilog iz snova

Getty Images
Iskoristite sezonu cvjetače i pripremite izvrstan, kremast pire...
Vidi originalni članak

Pire od cvjetače izvrsna je zamjena za pire krumpir; manje je kaloričan, laganiji je, a podjednako dobro pristaje uz različite vrste mesa. Uz to, sezona je cvjetače pa trenutno iz ovog povrća možete izvući maksimum okusa, a kupnja vam neće isprazniti novčanik. 

Ostatak pirea možete čuvati u hladnjaku do tri dana ili u zamrzivač do čak tri mjeseca. 

 

Mljac! Hrskavo savršenstvo: Pohana cvjetača

 

Sastojci:

  • 1 glavica cvjetače
  • 4 režnja češnjaka
  • 30 g naribanog parmezana
  • 1 žlica maslaca
  • Sol
  • Papar

 

Priprema:

  1. U velikoj posudi zagrijte vodu, dodajte žlicu soli pa ubacite cvjetove cvjetače i oguljene režnjeve češnjaka. Kuhajte 7-10 minuta, sve dok cvjetača ne omekša. Procijedite i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja.
  2. Cvjetaču i češnjak ubacite u blender, dodajte naribani parmezan, žlicu maslaca, malo soli i papra pa izblendajte u glatku smjesu. Ako je pire pregust, razrijedite ga vodom od kuhanja.
  3. Probajte pa po potrebi dodatno začinite pire.

 

s crvenom paprikom Pečena cvjetača - odličan prilog na nedjeljnom jelovniku

 

Poslužite toplo!

Posjeti Gastro.hr