gastro postao
Iskoristite sezonu cvjetače i pripremite izvrstan, kremast pire...
Pire od cvjetače izvrsna je zamjena za pire krumpir; manje je kaloričan, laganiji je, a podjednako dobro pristaje uz različite vrste mesa. Uz to, sezona je cvjetače pa trenutno iz ovog povrća možete izvući maksimum okusa, a kupnja vam neće isprazniti novčanik.
Ostatak pirea možete čuvati u hladnjaku do tri dana ili u zamrzivač do čak tri mjeseca.
Sastojci:
- 1 glavica cvjetače
- 4 režnja češnjaka
- 30 g naribanog parmezana
- 1 žlica maslaca
- Sol
- Papar
Priprema:
- U velikoj posudi zagrijte vodu, dodajte žlicu soli pa ubacite cvjetove cvjetače i oguljene režnjeve češnjaka. Kuhajte 7-10 minuta, sve dok cvjetača ne omekša. Procijedite i sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja.
- Cvjetaču i češnjak ubacite u blender, dodajte naribani parmezan, žlicu maslaca, malo soli i papra pa izblendajte u glatku smjesu. Ako je pire pregust, razrijedite ga vodom od kuhanja.
- Probajte pa po potrebi dodatno začinite pire.
Poslužite toplo!