Pirjana piletina s crnim maslinama

Shutterstock
Ovo jelo možete pripremiti i od jednog dijela pileta, primjerice, bataka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 964

Potrebno vam je

  • 1300 g pile (cijelo, prosjek )
  • 60 g maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 60 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 žlica vinski ocat, bijeli
  • 250 g masline, crne
  • 6 filet inćun

Priprema

  1. Operite pile pod mlazom hladne vode. Osušite i narežite na osam komada. U velikoj tavi zagrijavajte maslac i češnjak. Izvadite češnjak kad se malo zaprži.
  2. Ubacite komade piletine i pirjajte dok sa svih stana ne budu zlatno-smeđi. Začinite solju i paprom te ulijte vino i ocat. Kuhajte dok gotovo sva tekućina ne ispari.
  3. Ubacite masline i inćune te pirjajte na srednjoj vatri otprilike 40 minuta ili dok piletina ne omekša.

Ovo jelo možete pripremiti i od jednog dijela pileta, primjerice, bataka

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr