gastro postao
Ovo jelo možete pripremiti i od jednog dijela pileta, primjerice, bataka
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 964
Potrebno vam je
- 1300 g pile (cijelo, prosjek )
- 60 g maslac, slani
- 2 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 60 ml vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 žlica vinski ocat, bijeli
- 250 g masline, crne
- 6 filet inćun
Priprema
- Operite pile pod mlazom hladne vode. Osušite i narežite na osam komada. U velikoj tavi zagrijavajte maslac i češnjak. Izvadite češnjak kad se malo zaprži.
- Ubacite komade piletine i pirjajte dok sa svih stana ne budu zlatno-smeđi. Začinite solju i paprom te ulijte vino i ocat. Kuhajte dok gotovo sva tekućina ne ispari.
- Ubacite masline i inćune te pirjajte na srednjoj vatri otprilike 40 minuta ili dok piletina ne omekša.
Ovo jelo možete pripremiti i od jednog dijela pileta, primjerice, bataka
Izvor Skuhatćute